Ajax - Auxerre; vooraf

Volgens trainer Van Gaal is Auxerre sterker dan drie jaar geleden. Toen was de Franse ploeg verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in het UEFA-Cuptoernooi. “Dit team heeft verdedigers die kort dekken, een creatief middenveld en inventieve aanvallers”, sprak Van Gaal gisteren voor het vertrek naar de Franse wijnstad.

Ondanks de afwezigheid van zeven spelers is Van Gaal van mening dat Ajax zich morgen kan revancheren voor de slechte resultaten in de competitie. “Als je acht punten achter staat op PSV is de kans dat je kampioen wordt minder groot. Dan zul je op een ander gebied een prijs moeten proberen te halen.” Volgens voorzitter Van Praag beleeft Ajax de slechtste seizoensstart sinds 1922.

Ajax mist morgen Blind, Kluivert, Witschge, Wooter, Dani, Hoekstra en Veldman wegens blessures of schorsingen. Gabrich is niet speelgerechtigd. Borgarde keert terug na weken van afwezigheid wegens een schouderblessure. Van Gaal laat morgen Gehring en Schulp van het tweede team overkomen. Uit dat elftal zijn Willems, Turpijn, Melchiot en Musampa reeds geselecteerd.

    • Erik Oudshoorn