Van der Heijden schrapt 200 arbeidsplaatsen

Transportbedrijf Van der Heijden Logistic Services in Eindhoven schrapt 200 van de 940 arbeidsplaatsen. Ontslagen zijn daarbij onvermijdelijk, aldus directeur A. Rutten.

Het bedrijf, dat naast het hoofdkantoor in Eindhoven vestigingen heeft in Veghel, Amersfoort, Oud-Beijerland en België, heeft vorig jaar een verlies geleden van meer dan tien miljoen gulden. Enkele jaren geleden maakte Van der Heijden nog een even grote winst.De problemen zijn veroorzaakt door te hoog opgelopen kosten en versnippering van activiteiten. Daarnaast is de onderneming volgens directeur Rutten, die pas enkele maanden geleden aantrad, commercieel gezien ingedut. Van der Heijden Logistic Services is ontstaan door het samenvoegen van twee familiebedrijven. Het is enkele jaren geleden overgenomen door Mayne Nickless in Australië.