Top van PvdA wil naar Den Haag verhuizen

DEN HAAG, 9 SEPT. De PvdA-top wil het partijkantoor verhuizen van Amsterdam naar Den Haag. Het dagelijks bestuur van de sociaal-democraten onder leiding van plaatsvervangend partijvoorzitter Vreeman heeft dat voorgesteld, zo staat in het PvdA-Vlugschrift dit weekeinde.

Eerder heeft de PvdA al besloten het huidige hoofdkwartier aan de Witsenkade in Amsterdam te verkopen en een nieuwe locatie te huren. Penningmeester W. Etty verklaart het voornemen om te verhuizen naar Den Haag uit het streven om “de synergie tussen de vereniging en de fractie in Den Haag te vergroten. Meer Kamerleden moeten vaker het land in. Er moeten meer projecten komen die nieuwe verbindingen tot stand brengen.”

Amsterdam heeft voor de PvdA naar Etty's opvatting “geen toegevoegde waarde, dat is alleen een emotioneel sentiment”. Een verhuizing naar Den Haag zal nog een paar jaar op zich laten wachten.