Milan wint zonder Nederlanders

ROTTERDAM, 9 SEPT. Zonder Edgar Davids en Michael Reiziger maakte AC Milan een goede start in de Italiaanse competitie. De titelhouder won na een 1-0 achterstand overtuigend met 4-1 van Hellas Verona. Er is voor trainer Oscar Washington Tabarez derhalve geen reden om het elftal te veranderen zodat de twee Nederlanders geduldig op hun beurt zullen moeten wachten. De Liberiaan George Weah maakte een fantastisch doelpunt na een solo vanaf eigen helft.

Milans concurrent Juventus kwam niet verder dan 1-1 bij het pas gepromoveerde Reggiani. Nog verrassender was de nederlaag van bekerhouder Fiorentina op eigen veld met 4-2 tegen een andere nieuweling, Vicenza. De Uruguyaan Otera maakte alle doelpunten voor de sterke bezoekers. Inter Milan, zonder de geblesseerde Aron Winter, speelde matig, maar won wel met 1-0 van Udinese. De Zwitser Sforza maakte op fraaie wijze de winnende treffer. Perugia, mét Michel Kreek, versloeg Sampdoria met 1-0.