Kopbal Hoogma goed voor derde zege van FC Twente

ROTTERDAM, 9 SEPT. FC Twente heeft de derde plaats in de Nederlandse voetbalcompetitie met succes verdedigd. Voor eigen publiek won het elftal van trainer Meyer gisteren met 1-0 van De Graafschap. Aanvoerder Hoogma maakte net als twee weken geleden tegen Roda JC het enige doelpunt voor de ploeg uit Enschede.

Verdiend was de overwinning niet. De Graafschap was in het Diekman-stadion gelijkwaardig aan de thuisploeg. Invaller Breetveld kreeg in de slotfase enkele opgelegde kansen, maar faalde in de afwerking. “We kunnnen niet alleen mee met de meeste ploegen, maar zijn zelfs beter”, oordeelde trainer Korbach van De Graafschap na afloop.

Sparta behaalde eerste overwinng van het seizoen. Op Het Kasteel versloeg de verliezend bekerfinalist FC Utrecht met 3-2. Dennis de Nooijer maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. De spits benutte na een half uur een strafschop en verdubbelde daarmee de score. Met een rake kopbal had Krijgsman de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong gezet.

Na rust bracht Van Loen de spanning terug in de wedstrijd. De Utrecht-aanvaller passeerde doelman Metgod na voorbereidend werk van de opnieuw tegenvallende Witschge. Het was het honderdste doelpunt van de spits in het betaalde voetbal. Met een fraaie uithaal vergrootte oud-Utrechter Alflen de voorsprong van Sparta. Van Burik bepaalde de eindstand op 3-2.

Bij Sparta ontbrak opnieuw de Braziliaanse aanwinst Marilia. Volgens trainer Ten Cate spreekt de verdediger nog geen woord Nederlands. “In het centrum van de verdediging is communicatie heel belangrijk. Als er misverstanden zijn moet Metgod steeds de bal uit het net halen. Dat is niet de bedoeling.”

Ook Roda JC won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Na vier gelijke spelen waren de Limburgers zaterdag te sterk voor hekkensluiter Volendam: 3-0. Van Hoogdalem, Van Houdt en Roelofsen (strafschop) waren de doelpuntenmakers voor de ploeg die morgen tegen Schalke 04 speelt in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi.AZ verloor zaterdag in Alkmaar met 1-0 van Fortuna Sittard. Jeffrey maakte het enige doelpunt van de avond in de Alkmaarderhout. De ploeg uit Limburg behaalde tot dusverre zeven punten uit drie thuiswedstrijden. Op eigen veld leed de ploeg van trainer Verbeek twee nederlagen.