Hongersnood in jungle-stadje van Liberia

MONROVIA, 9 SEPT. Vertegenwoordigers van het Wereld Voedsel Programma (WFP) van de Verenigde Naties, die zaterdag voor het eerst sinds januari een bezoek brachten aan Tubmanburg in het westen van Liberia, hebben daar een ernstige hongersnood aangetroffen onder de bevolking. Vandaag arriveert het eerste hulpkonvooi met voedsel in het jungle-stadje

Tarek Elguindi, de directeur van het Wereld Voedsel Programma, schatte dat meer dan de helft van de 35.000 inwoners lijdt aan extreme ondervoeding. Gemiddeld sterven er vijftien mensen per dag. Aan het begin van dit jaar werd de totale bevolking nog geschat op 50.000 mensen.

Ontwikkelingsorganisaties konden Tubmanburg niet eerder bereiken, omdat het was afgesneden van de buitenwereld door gevechten tussen twee rivaliserende facties.

Vrijdag kwam er verandering in deze situatie, doordat de twee facties een vredesverdrag ondertekenden. (AFP, Reuter)