MTV-awards voor Smashing Pumpkins

NEW YORK, 7 SEPT. Bij de jaarlijkse prijsuitreiking voor videoclips van de muziekzender MTV, die donderdag voor de dertiende keer plaatsvond in de Radio City Music Hall in New York, is de popgroep Smashing Pumpkins de grote winnaar geworden. De groep kreeg in totaal zeven onderscheidingen.

De videoclip van hun single Tonight werd niet alleen tot 'beste video van het jaar' uitgeroepen, maar krijg ook een award in de categorieën regie, art direction, special effects en verfilming. In totaal kregen de Pumpkins zeven bekroningen.

De Canadese zangeres Alanis Morisette kreeg onderscheidingen voor haar videoclip Ironic in de categorieën beste vrouwelijke presentatie en beste nieuwe artiest. De award voor de beste dansclip ging naar de rapgroep Coolio voor hun video 1,2,3,4 (Sumpin' New). Coolio ontving ook een onderscheiding in de categorie beste rapclip voor Gangsta's Paradise.