Goedkoop woedend op volleybalsters

PEKING, 7 SEPT. De Nederlandse volleybalsters, vijfde bij de Olympische Spelen, zijn het tweede weekeinde van de World Grand Prix begonnen met een kansloze nederlaag tegen China, de winnaar van het zilver in Atlanta. Oranje verloor in Peking met 3-0 (15-2 15-5 15-7). Het duel duurde slechts één uur en vier minuten. Bondscoach Bert Goedkoop was woedend over de prestatie van zijn ploeg.

“Dit was onze slechtste wedstrijd in misschien wel twee jaar. Om te schamen zo slecht.”

Voor Nederland slinken de kansen op een plek bij de laatste vier van het prestigieuze toernooi, de tegenhanger van de World League bij de mannen. Nederland staat zevende, met alleen Japan achter zich. De beste drie naast China, dat als gastheer van de finale automatisch is geplaatst, gaan door naar de finale over drie weken in Shanghai.

Goedkoop moest aanvoerster Cintha Boersma al na drie minuten vervangen wegens een opspelende knieblessure. De verwachting is overigens dat ze zaterdag weer in actie kan komen. Marrit Leenstra verving haar. “Voor een jonge groep is het moeilijk als de meest ervaren speelster wegvalt”, reageerde Goedkoop. “Dat neemt niet weg dat een paar meiden mijn vertrouwen hebben beschaamd.”