Freestyle skischans

Foto: HARKSTEDE - In Harkstede is deze week de op één na grootste Freestyle schans ter wereld in gebruik genomen. De constructie kostte een miljoen gulden en omvat twee springschansen van 21 en twee van 16 meter hoog. Voor de financiering van de schans is de stichting Freestyle Waterschans Groningen in het leven geroepen.

Deze heeft er zes jaar over gedaan om voldoende sponsors te vinden. Er zijn maar drie schansen die zich kunnen meten met de accomodatie in Harkstede. Twee iets kleinere bevinden zich in de VS en Canada en de grootste ter wereld, met vijf schansen, staat in Zwitserland. Bij de realisatie van de Groningse schans is nauw overleg geweest met de Zwitsers. Beide schansen zijn op dezelfde wijze gebouwd. De schans zal vooral worden gebruikt ter voorbereiding op freestyle wedstrijden in de sneeuw. (Foto Dennis Beek, WFA)