Duitse justitie boycot aanbieder van Internet

AMSTERDAM, 7 SEPT. De Duitse justitie heeft doorgifte van een pamflet met daarin volgens haar propaganda voor terrorisme via de Nederlandse Internet-aanbieder XS4ALL verboden. De Duitse aanbieders van het wereldwijde computernetwerk hebben daarop alle pagina's van XS4ALL geblokkeerd, omdat het in de praktijk moeilijk is aparte pagina's af te sluiten.

Dat betekent dat alle 3192 homepagina's van XS4ALL-gebruikers niet meer in Duitsland te ontvangen zijn.

Het pamflet is een editie van het links-anarchistische tijdschrift Radikal dat in Duitsland is verboden. De aanbieders van Internet die de XS4ALL-website doorgeven aan hun abonnees, maken zich volgens de Duitse justitie schuldig aan verspreiding van het pamflet. Het tijdschrift Radikal is al enige tijd op een homepagina van een abonnee van XS4ALL overal in de wereld te lezen. Gebruikers van het Internet uit de hele wereld zouden uit protest het omstreden pamflet inmiddels hebben gekopieerd en op hun homepage gezet. Bovendien zorgt XS4ALL ervoor dat het computer-adres van de Internet-aanbieder ieder uur wordt veranderd. Het is dan moeilijk om de website blokkeren. (ANP)