DRIEZITSBANKJES.

Zijn we nu nog niet uitgefeest? Telkens wordt in uitgaansland een nieuwe Party-kapstok gevonden. In de Amsterdamse Westergasfabriek had zaterdag de eerste 'Trainspotting Party' plaats, opgehangen aan de verfilming van het gelijknamige junkie-boek van de Schotse auteur Irvine Welsh.

Zevenhonderd bezoekers konden onderuitzakken in driezitsbankjes en zich vergapen aan de grootgebruikers-film. Acteurs èn bezoekers rilden: de eersten van het afkicken, de tweeden van de kou in de fabriekshal. Tegen de kou konden de party people een oranje Trainspotting T-shirt kopen. Ze konden ook een Trainspotting-cd aanschaffen, of een flyer van de volgende Trainspotting Party in hun jas steken. De Schotse auteur zelf was niet van de partij. Die wordt aanstaande zaterdag verwacht, op een Party van het Haagse Crossing Border Festival. Een Trainspotting Party.