DRIEWIELER.

De Amerikaanse rapper Coolio (33) heeft woensdag zowel de MTV Video Award voor beste rapvideo gewonnen als de prijs voor de beste dansvideo. Zijn hitsingle Gangsta's Paradise van director Antoine Fuqua werd tot beste rapvideo gekozen.

De concurrentie was stevig: director Hype Williams dong mee met twee videoclips. Ook de videoclip voor Tha Crossroads van Bone Thugs-N-Harmony's was genomineerd. Opmerkelijk dus dat Coolio uiteindelijk met de prijs naar huis ging: de video voor Gangsta's Paradise - soundtrack van de film Dangerous Minds - bevat voornamelijk beelden uit die film. Actrice Michelle Pfeiffer, die een meelevende lerares speelt, heeft de grootste rol in de video van de gangsterrapper. 1, 2, 3, 4 (Sumpin' New) won in de categorie dansvideo. In deze video ruilt Coolio - om op tijd te komen voor een feest - zijn draagbare telefoon voor een driewieler. Oftewel: Coolio zoals een groot publiek hem waardeert: geestig en niet bang voor zelfspot.