Vice-president Colombia vraagt aftreden Samper

BOGOTA, 6 SEPT. De Colombiaanse vice-president, Humberto de la Calle, heeft president Ernesto Samper gisteren verzocht af te treden wegens de steeds grotere economische problemen en de toename van het geweld in het land. Hij bood tegelijkertijd aan zelf aan af te treden als dat de weg zou effenen voor een regering van nationale eenheid.

De president heeft daarop geantwoord dat hij niet van plan is af te treden en dat De la Calle beter zelf uit de regering kan vertrekken.

De la Calle verklaarde dat de helft van de bevolking haar vertrouwen in de regering heeft verloren door de beschuldiging dat Samper drugsgeld aannam om zijn verkiezingscampagne in 1994 te financieren.

“Ik geloof dat het uw onontkoombare plicht is als staatshoofd de zekere en realistische mogelijkheid om af te treden, te overwegen”, schreef De la Calle in een open brief aan Samper. Hij las deze gisteren voor tijdens een persconferentie. (AP, Reuter)