Van Langen moet op zoek naar nieuwe trainer

ROTTERDAM, 6 SEPT. Atlete Ellen van Langen gaat op zoek naar een andere trainer. Frans Thuys zal haar niet meer begeleiden omdat hij de voorkeur geeft aan zijn maatschappelijke carrière als projectmanager. De samenwerking heeft acht jaar geduurd. De andere topatlete onder de hoede van Thuys, Christine Toonstra, wordt inmiddels al door Bob Boverman getraind.

Van Langen heeft geen haast met het vinden van een nieuwe trainer omdat ze voorlopig toch nog niet kan lopen door haar hamstringblessure. Ze kampte na het behalen van de olympische titel op de 800 meter in 1992 bijna voortdurend met lichamelijke ongemakken. Daarom kon ze in juli haar titel niet verdedigen in Atlanta. Van Langen zal in overleg met Thuys een trainer zoeken. “Topsport stelt hoge eisen en ik vond dat ik Ellen door tijdgebrek niet meer optimaal kon begeleiden”, zei Thuys.