US Open

Wat Richard Krajicek en Paul Haarhuis niet lukte, ging Goran Ivanisevic vrij eenvoudig af. De Kroaat maakte gisteren in de kwartfinale van de US Open een eind aan de grand-slamloopbaan van Stefan Edberg: 6-3, 6-4 en 7-6. Edberg, die de US Open in 1991 en 1992 won, speelde in New York zijn 54ste achtereenvolgende grand-slamtoernooi.

Hij stopt in november. In zijn laatste wedstrijd in het Louis Armstrong Stadium kreeg hij geen vat op de machtige service van Ivanisevic, die 26 aces sloeg. In de halve finale speelt Ivanisevic tegen Sampras en Michael Chang tegen Andre Agassi.

Paul Haarhuis en Jacco Eltingh versloegen 's morgens in de halve finale van het dubbelspel het Frans/Zwitserse koppel Forget en Hlasek (7-6 en 7-6). In de finale spelen ze tegen de Australiërs Mark Woodforde en Todd Woodbridge. Manon Bollegraf verloor met haar Amerikaanse partner Rick Leach de finale van de mixed-dubbel van het duo Raymond/Galbraith.

    • Arjen Ribbens