Sympathie voor vrouw van overspelige minister

The Politician's Wife, zondagavond, Ned.3, 19.58-21.00u.

Niet bekend

Afgezien van de clichématig larmoyante muziek is dit drama met een hoog werkelijkheidsgehalte naar beproefd Brits model, met Juliet Stevenson als de ontluisterde echtgenote en Trevor Eve als de minister, een yup-achtige glamour boy van het soort dat ook in het echte kabinet-Major figureert. In haar script legt schrijfster Paula Milne zorgvuldig en scherp het mechanisme bloot dat in werking treedt bij een bedrijfsongeval als dit, en dat in het afgelopen decennium ook in werkelijkheid diverse keren in praktijk is gebracht. Toen de serie vorig jaar in Engeland werd uitgezonden, ontstond al snel de roep dat die vrouw tegen haar omgeving in opstand zou moeten komen. Maar zo makkelijk blijkt dat niet te zijn, in de Britse verhoudingen.

    • Henk van Gelder