SINAASAPPEL-KOMIJNKIP

Er zijn maar een paar belangrijke tips voor succesvol barbecuen. Het belangrijkste is dat de houtskool met een dikke laag witte as bedekt is. Een tweede regel is dat het voedsel niet te dicht bij de houtskool mag komen. Er is niets erger dan vlees of groenten serveren die aan de buitenkant verbrand en van binnen rauw zijn.

Gebruik liefst een verstelbaar rooster, zodat u de temperatuur kunt regelen. Blijf ook altijd bij de barbecue en keer het vlees of de groenten regelmatig om.

Voor 4 personen:

1 kip van 1,5 kilo

Marinade:

1 eetl. geraspte sinaasappelschil

1 dessertlepel geraspte limoenschil

circa 1 deciliter vers sinasappelsap

circa 3 eetlepels vers limoensap

2 eetlepels vloeibare honing

2 eetlepels sojasaus

1 dessertlepel gemalen komijn

3 tenen knoflook, fijngehakt

2 theelepels zout

1 theelepel versgemalen peper

4 eetlepels gehakte bladpeterselie of verse koriander

Verdeel de kip in porties en schik die naast elkaar in een schaal. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en schep goed om. Giet de marinade over de kip, dek af en zet minstens 4 uur en tot 24 uur in de koelkast. Bestrooi de stukken kip met de gehakte peterselie of koriander en barbecue ze in circa 25 minuten gaar onder regelmatig bedruipen en omkeren.

    • Kim Maclean