Ontslagen adviseur Clinton verzilvert faam

WASHINGTON, 6 SEPT. Een week nadat hij was gedwongen af te treden wegens een seksschandaal heeft Dick Morris zijn plotselinge faam al verzilverd met een contract voor het schrijven van zijn memoires. De voormalige politieke adviseur van president Clinton, die het veld moest ruimen na berichten dat hij vertrouwelijke informatie uit het Witte Huis had gedeeld met een prostituee, blijkt al aan het boek begonnen te zijn kort nadat hij voor Clinton ging werken. Pas na de presidentsverkiezingen van 5 november zal het boek verschijnen.

Morris heeft ook al contacten gelegd met televisiestations voor een eventuele betrekking als politiek commentator. Het weekblad Time, dat Morris vorige week èn deze week op het omslag heeft staan, heeft een aanbod van de gevallen politieke consultant om voor het blad te gaan schrijven afgewezen - “omdat hij voorlopig nog te veel deel van het verhaal is”, aldus een lid van de hoofdredactie. Maar uitgevers stonden te dringen voor Morris' politieke memoires.

Niet bekend

Deze zomer heeft een andere politieke adviseur van twijfelachtig allooi met een boek over zijn ervaringen, Bare Knuckles and Back Rooms, al een oplage van 230.000 bereikt. Ed Rollins had in 1992 niet meer dan een maand gewerkt voor Ross Perot, maar dat vond hij voldoende om hem nu als een onevenwichtige potentaat af te schilderen - in termen die krachtig genoeg waren om alle media te halen.