Kindercurry

India is het land van de curries. Een curry kan van alles zijn, vlees of vis of groenten, als er maar een plezierig mengsel van gemalen specerijen en kruiden doorheen zit. Het maken van een goede curry kan heel lang duren maar voor ongeduldige Hollandse kinderen bestaat er een speciale kindercurry.

Met eieren. Soms lijkt het wel of eieren overal goed voor zijn. Heb je geen zin in vlees of vis, eet je gewoon eieren. Die kunnen ook wel een beetje versterking van smaak gebruiken. Ik heb niet vaak iets wits gezien waarvan de smaak ook zo wit was.

Begin met het koken (10 minuten) van vier eieren. Laat ze afkoelen, haal de schil eraf en snij ze over de lengte in vieren.

Hak een teen knoflook fijn en snij een ui klein en bak die samen drie minuten in twee eetlepels boter. Doe er nu een eetlepel Hollands kerriepoeder bij, twee theelepels tomatenpuree en een beetje water. Klein beetje citroensap en wat zout ook. Zo'n zeven minuten rustig laten koken en dan de eieren erin leggen. Meteen klaar. Om als saus te gebruiken over de witte rijst.

Maar kindercurry zou natuurlijk geen echte kindercurry zijn als je er ook niet een half handje van te voren in water geweekte rozijnen en dezelfde hoeveelheid gestampte ongezouten pinda's over strooide.

    • Philip Mechanicus