China en milieu

PEKING, 6 SEPT. China trekt miljarden uit om met hulp van buitenlandse technologie de milieuvervuiling aan te pakken die is veroorzaakt door de snelle groei van zijn economie. Het dagblad China Daily meldde gisteren dat Peking de komende vijf jaar tot een bedrag van omgerekend 64 miljard gulden wil steken in de verbetering van de bescherming van het milieu.

In november vindt in Peking een internationale technologiebeurs plaats waar ongeveer tachtig buitenlandse bedrijven aanwezig zijn. Al bekend is dat China met hulp van enkele Duitse ondernemingen ongeveer duizend kilometer gasleiding gaat aanleggen. Het gas moet de sterk vervuilende steenkool vervangen, die nog altijd de grootste energiebron van het land is. Voorlopig worden enkele grote steden vanaf 1997 voorzien van meer gas. Gas is op het ogenblik in China goed voor slechts 2 procent van het energieverbruik. (Reuter, KRF)