ZOMERSALADE MET MOSTERD-YOGHURT

Het is vreemd, maar doodgewone peterselie zonder krul lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen, terwijl peterselie met platte blaadjes lekkerder is dan die Carmenkrulset-soort. Soms heeft de Turkse/ Marokkaanse slager/ groentenman ouderwetse peterselie. Een recept voor vier personen voor een eenvoudige mooi weer-salade:

1 kleine komkommer

2 eetlepels zongedroogde tomaten

2 vleestomaten

50 gram groene olijven (zonder pit)

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 bakje Griekse yoghurt

1 eetlepels Dijonmosterd

2 eetlepels venkelzaad

zout

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Strooi er een beetje zout op. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de komkommer in blokjes. Roer de mosterd en venkelzaad door de yoghurt. Schep tomaten, komkommer, peterselie en yoghurt door elkaar en garneer de salade met olijven.

    • Anne Scheepmaker