Willem II - Vitesse: 2-1

Willem II heeft gisteren de eerste overwinning van het seizoen behaald. De ploeg uit Tilburg won op eigen veld met 2-1 van Vitesse. De Gier en Kolkka waren na rust trefzeker voor de Tricolores. Van den Brom scoorde in de slotfase tegen. De zege van Willem II betekende de eerste overwinning onder leiding van trainer-coach Calderwood. Begin maart wonnen de Brabanders voor het laatst. In Tilburg werd Volendam destijds met 1-0 bedwongen.

AZ behaalde eveneens de eerste seizoensoverwinning. In de Alkmaarderhout won de thuisploeg met 2-1 in de Noordhollandse derby tegen Volendam. Wijker en Durmusoglu waren de doelpuntenmakers voor de nieuwkomer in de eredivisie nadat Valk de bezoekers op voorsprong had gezet.

De Graafschap haalde op de Vijverberg met 4-0 uit tegen NEC. De voortdurende aanvalsgolven van de thuisploeg leidden tot doelpunten van Fuchs, Viscaal en Godee (2). Trainer Koevermans van NEC was na afloop woedend. “Het liep echt uit de klauwen. We hadden goede afspraken gemaakt, maar de uitvoering was nul komma nul. Ik vind het schandalig wat ik heb gezien.”

Sparta kwam gisteren in het vierde competitieduel opnieuw niet tot een overwinning. De bekerfinalist van afgelopen seizoen verloor op Het Kasteel met 2-1 van FC Twente. Bosman en Ten Caat scoorden voor de ploeg uit Enschede. Twintig minuten voor tijd bracht Krijgsman de spanning terug met een rake schuiver vanaf de rand van het zestien-metergebied.

    • Hans Klippus