VS uitzendbureau richt vizier op Nederland

Het Amerikaanse uitzendbureau Interim Services wil expanderen in Midden- en Noordwest-Europa. Vanuit Antwerpen gaat het bedrijf acquisitiemogelijkheden bekijken in landen als Nederland, Duitsland en Zwitserland.

De operatie zal worden geleid door de Nederlander R. de Heer, die speciaal hiertoe bij Interim in dienst is getreden en lid wordt van de raad van bestuur van het concern, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Fort Lauderdale, Florida. De Heer moet Interim Services de komende jaren doen uitgroeien tot “een belangrijke aanwezige in de Europese markten”.

De nieuwe bestuurder is geen onbekende in het uitzendwezen. Hij was onder meer gedurende tien jaar algemeen directeur van Adia in Nederland, België en Luxemburg. In die periode verdrievoudigde de omzet, terwijl het aantal vestigingen meer dan verdubbelde. Alleen al in Nederland steeg de omzet van 60 tot meer dan 220 miljoen dollar (363 miljoen). Interim Services is een dienstverlener op het vlak van personeelszaken met een omzet van meer dan 1,5 miljard dollar. Het bedrijf heeft bijna duizend vestigingen in de Verenigde Staten, Canada en Engeland.