Volley Wise redt Chelsea

ROTTERDAM, 5 SEPT. Zonder zelf in actie te komen heeft Sheffield Wednesday zijn voorsprong vergroot in de Engelse voetbalcompetitie. Chelsea zag de achterstand op de club van oud-Feyenoorders Blinker en Trustfull oplopen tot vier punten. De ploeg van speler-manager Ruud Gullit speelde gisteravond met 3-3 gelijk in de Londense stadsderby tegen Arsenal.

Aston Villa behield de aansluiting met Wednesday, dat maandag tegen Leicester City (2-1) de vierde opeenvolgende overwinning behaalde. De ploeg uit Birmingham won met 1-0 van Everton en heeft op de ranglijst nu een achterstand van drie punten op Wednesday.

Liverpool bezet na vier speelronden de derde plaats. Het elftal van manager Evans versloeg Coventry City gisteren met 1-0. Manchester United speelde voor de derde keer gelijk. Tegen nieuwkomer Derby County kwam de titelverdediger niet verder dan 1-1. Met een ziedend afstandschot redde neo-international Beckham na rust de eer voor The Mancunians.

Arsenal en Chelsea werkten een spectaculair duel af. Na goals van nieuwelingen Leboeuf (strafschop) en Vialli kwam de thuisploeg via Merson, Keown en Wright langszij. Vlak voor tijd bepaalde aanvoerder Wise met een gave volley de eindstand op 3-3. Zaterdag treft Chelsea koploper Wednesday.