Van Ommeren breidt tankopslag fors uit

Van Ommeren koopt voor ongeveer 45 miljoen de tankopslagactiviteiten van Powell Duffyn in Zuid-Afrika en Engeland. Over de koop van een 158.000 vierkante meter grote chemieterminal in het Amerikaanse Bayonne zijn nog onderhandelingen gaande. De investering in de bedrijven in Zuid-Afrika en Engeland zal volgens het concern de netto winst over 1996 positief beïnvloeden.

Van Ommeren breidt ook uit in Mexico. In de haven van Altamira bouwt Compañia Mexicana, waarin de Nederlanders een belang hebben van 49 procent, een terminal met in eerste aanleg 15.000 vierkante meter opslagcapaciteit voor chemicaliën.

Vandaag opende de premier van de Australische deelstaat New South Wales de olieterminal van Van Ommeren in Sydney. Deze heeft een capaciteit van 95.000 m3 en is geheel verhuurd voor drie jaar. De terminal in Durban (106.000 m3) wordt hoofdzakelijk gebruikt voor chemicaliën. Van Ommeren ziet de verwerving als een strategisch belangrijke uitbreiding. De transactie in Engeland betreft de terminal in Barry (Wales, 112.000 m3) en in Ipswich aan de Oostkust (89.000 m3). De activiteiten van Purfleet Terminal (270.000 m3) aan de Theems wordt overgenomen door de nabijgelegen Van Ommeren Tank Terminal London (349.000 m3). Er is nog een optie van twee jaar voor de overneming van de installaties van Purfleet.