US Open

Het sprookje van Martina Hingis is nog niet uit. Na haar zege op Arantxa Sanchez Vicario versloeg de 15-jarige Zwitserse gisteren in de kwartfinale ook de als zevende geplaatste Jana Novotna: 7-6 (7-1) en 6-3. In de halve finale komt Hingis uit tegen Steffi Graf.

De regerend kampioene won van Judith Wiesner uit Oostenrijk: 7-5 en 6-3. “Ik heb moeite om me op tennis te concentreren”, zei Graf, wier vader vanaf vandaag terechtstaat wegens belastingontduiking. Hingis heeft op Flushing Meadow een overladen programma. De Zwitserse was tot gisteravond op drie fronten actief. Na haar duel tegen Novotna kwam zij 's avonds in actie in de mixed-dubbel. Met de Zuidafrikaan Christo van Rensburg verloor zij in de halve finale van het Nederlands/Amerikaanse koppel Manon Bollegraf/Rick Leach: 5-7, 6-4 en 7-5.

In het vrouwendubbel staat Hingis morgen met Helena Sukova in de halve finale. Bij de mannen knokte Michael Chang zich naar de halve finale. Hij versloeg de Amerikaan Javier Sanchez, een broer van Arantxa: 7-5, 3-6, 7-6 (7-2) en 6-3. In de halve eindstrijd komt Chang uit tegen Agassi. Vandaag staan de laatste kwartfinales op het programma. Pete Sampras ontmoet de Alex Corretja, Goran Ivanisevic kan een eind maken aan de grandslamcarrière van Stefan Edberg.

    • Arjen Ribbens