TVM ontslaat renner Cornelisse na dopinggebruik

ROTTERDAM, 5 SEPT. Wielerploeg TVM heeft Michel Cornelisse (30) ontslagen wegens het gebruik van een verboden stimulerend middel. De Amsterdammer werd bij de dopingcontrole na afloop van het RAI-dernycriterium in mei betrapt op het gebruik van methyl-amfetamine.

De Nederlandse wielrenunie schorste Cornelisse tot 28 februari 1997. Cornelisse overweegt tegen de schorsing in hoger beroep te gaan. De Franse renners Jacky Durand en Thierry Laurent hangt een schorsing van acht maanden boven het hoofd. In het voorjaar werden beiden betrapt op het gebruik van doping. In de urine van het duo troffen artsen het verboden middel Nandrolon (anabole steroïden) aan. Durand viel door de mand na de Ronde van de Picardische kust, Laurent tijdens de Vierdaagse van Duinkerken. De twee renners van de formatie Agrigel mogen in afwachting van het hoger beroep blijven koersen.