Scherpe omzetstijging in meubelbranche

De meubelbranche heeft in de maand juli bijna 17 procent meer verkocht dan een jaar eerder in dezelfde maand. De hele omzet van de detailhandel steeg in juli met 5,4 procent ten opzichte van juli 1995. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek meegedeeld.

De prijzen zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Vooral de non-food sector heeft het goed gedaan. Naast de meubelbranche heeft ook de detailhandel in wit- en bruingoed, geluidsdragers en computers goede zaken gedaan met een omzetstijging van 8,4 procent. De omzetstijgingen bij drogisterijen (4,6 procent), kleding (4 procent) en schoenen (5,8 procent) zijn ook hoog te noemen. De omzettoename in de foodsector (2,2 procent) is mede het gevolg van de blijvend positieve omzetontwikkeling bij de supermarkten (2,3 procent).