Profiel Personal computer

Foto: De personal computer is niet meer weg te denken van de bureaus van miljoenen mensen, op het werk en thuis. Zoals de auto het predicaat 'heilige koe' draagt, zo ontwikkelt de pc zich als een geseculariseerd huisaltaar dat met velerlei parafernalia wordt opgesierd. Beeldschermen worden behangen met gezinsfoto's, idolen, kattenbelletjes, etcetera.

Dat geldt voor de personal computer van Willem Neeleman, verkoper van motorfietsen in Rotterdam. Behalve met enkele foto's van motoren heeft hij zijn werkplek opgevrolijkt met een foto van zijn collega Wilco Zeelenberg, bekend motorcoureur, een petje van een nieuw motormerk en briefjes met korte boodschappen. Waarom geen elektronische memo's? “We hebben sinds drie weken nieuwe computers. Het programma is nog niet zo ver.” Blijvend is het knipsel met de tekst 'Ik wil af van al dat gegeef', bedoeld voor klanten die om korting bedelen. Foto Bas Czerwinski

Peter en Patricia van der Hoek uit Voorburg hebben een foto van de hond en van Peters favoriete biermerk naast het scherm geplakt. De foto's bovenop de monitor hebben met zijn beroep te maken: verkoper van personenauto's bij een dealer op industrieterrein De Binckhorst. Zij werkt in een winkel voor huishoudelijke artikelen. Op hun licht verouderde pc verwerken ze hun persoonlijke administratie. Maar vooral doen ze veel spelletjes.