NBM Amstelland verdubbelt resultaat

De winst van NBM-Amstelland (bouw, projectontwikkeling, handel en industrie) is in de eerste helft van dit jaar ruimschoots verdubbeld tot 33,6 miljoen tegen 16,3 miljoen in de vergelijkbare periode vorig jaar. Per aandeel verbeterde het resultaat met 14,8 procent tot 1,09. De omzet steeg met 38,9 procent tot 1,51 miljard.

Voor geheel 1996 verwacht de raad van bestuur een groei van de winst per aandeel van tenminste 15 procent (1995: 2,38). De omzet zal uitkomen op ongeveer 3,5 miljard. Het aandeel in de omzet van de industriële en handelsactiviteiten zal stijgen van 25 procent in 1995 naar meer dan 40 procent in dit jaar. Vooral de acquisitie van Cementbouw Beheer in december vorig jaar, maar ook het in het begin dit jaar verworven Alvon Bouywsystemen, hebben in het eerste semester van dit jaar aan de goede gang van zaken bijgedragen. Door de slechte weersomstandigheden in het begin van dit jaar bleef de autonome omzetgroei bescheiden. Naast de uitvoerende bouw ondervonden ook de industriële en handelsbedrijven, waaronder Cementbouw, nadeel van de langdurige vorstperiode. In de eerste maanden van dit jaar werden grote achterstanden opgelopen, die echter voor een belangrijk deel in het tweede kwartaal weer ongedaan zijn gemaakt.