Crossing Border

Voor de vierde keer bieden podia in het centrum van Den Haag van 10 tot 15 september ruimte aan het Crossing Border Festival, inmiddels het grootste spoken word & music festival in Europa, aldus de organisatoren. Dichters en popmuzikanten uit verschillende landen treden er op, vaak in eenmalige combinaties, van dichters en muzikanten of van muzikanten onderling.

Zowel jong talent als gevestigde namen geven acte de presence: Moondog Jr., 16 Horsepower, Morphine, De Volharding met Def P, Die Anarchistische Abendunterhaltung, The Huntsman's Apology en de dichter/schrijvers Hafid Bouazza, Joost Zwargerman, Liesje Schreuders, Wanda Reisel, Serge van Duijnhoven en Mustafa Stitou. In het Haags Filmhuis staan spraakmakende films op het programma als 'Trainspotting' van Danny Boyle, 'Freaks' (1932) van Tod Browning en 'Mondo Cane' (1963) van Gualtiero Jacopetti. Inl. 070-3465286.