Aantal passagiers op Schiphol blijft groeien

De luchthaven Schiphol heeft de eerste zes maanden van dit jaar 12,8 miljoen passagiers vervoerd. Dat is 9,4 procent meer dan in het eerste half jaar van 1995.

De hoeveelheid vracht steeg met 11,8 procent tot 530.000 ton. De nationale luchthaven behaalde een netto resultaat van 78,7 miljoen gulden.Rekening houdend met bijzonder incidentele lasten in de eerste helft van vorig jaar, steeg het netto resultaat met 19,1 procent. De opbrengsten gingen 10,1 procent omhoog, terwijl de bedrijfslasten met 6,7 procent toenamen. Het exploitatieresultaat steeg met 22,5 procent.

De inkomsten uit concessievergoedingen, zoals de belastingvrije winkels, steeg met 8,9 procent. Als gevolg van het verdrag van Schengen blijven de verkopen in het belastingvrije winkelcentrum achter. Over heel 1996 verwacht Schiphol een sterke stijging van het netto-resultaat. De luchthaven verwacht dit jaar 325 miljoen gulden te investeren.