Prijzen in Rusland voor het eerst gedaald

MOSKOU, 4 SEPT. De consumptieprijzen in Rusland zijn volgens de definitieve cijfers in augustus met 0,2 procent gedaald, zo is vanmorgen in Moskou bekendgemaakt. Het is de eerste daling sinds het begin van de economische hervormingen in 1992. Gisteren was in voorlopige cijfers nog sprake van een maandinflatie van “ongeveer nul”.

In de zomer zijn de prijsstijgingen in Rusland traditioneel geringer dan in de rest van het jaar als gevolg lagere voedselprijzen. Sinds begin van dit jaar zijn de prijzen in Rusland met 16,1 procent gestegen. In 1995 zijn de prijzen nog met 131 procent gestegen. Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) hervatte onlangs de maandelijkse kredietverlening aan Rusland na een korte onderbreking wegens onvoldoende prestaties. Het IMF stelde onlangs het beoogde begrotingstekort bij van 4 naar 5,25 procent. (Reuter)