PITTIGE MOSSELEN

Mosselen krijgen deze week extra aandacht van het Nederlands Visbureau. Op deze plaats een recept met een knipoog naar Portugal. Piri piri is op de kruiden- en specerijenafdeling van de supermarkt te koop.

Voor 2 personen:

2 kilo mosselen

1 sjalotje

1/2 rode paprika (facultatief)

1/4 liter (Portugese) witte wijn

150 gram soepgroenten

1 klein blikje tomatenpuree

2 theelepels piri piri

Was de mosselen, gooi kapotte exemplaren weg. Pel en snipper het sjalotje en snijd de paprika in kleine stukjes. Laat in een grote pan de wijn, de soepgroenten, de stukjes paprika en de sjalotsnippers zo'n tien minuten zachtjes koken. Roer dan de tomatenpuree en de piri piri (naar smaak) erdoor. Voeg de mosselen toe en kook ze op een hoog vuur, met een deksel op de pan, in 5-7 minuten gaar. Schud de pan tijdens het koken een paar maal om, zodat de nog niet geopende schelpen naar beneden vallen. Serveer de mosselen met het kookvocht. Dichtgebleven exemplaren weggooien. Piri piri kan vervangen worden door hot peppersaus.

    • Annelène van Eijndhoven