Nedschroef boekt 15 procent meer winst

Nedschroef (bevestigingsmiddelen, machines en gereedschap) heeft in de eerste helft van 1996 ten opzichte van dezelfde periode in 1995 de netto winst zien stijgen met 15 procent, van 4,8 miljoen gulden tot 5,6 miljoen. De stijging is vooral te danken aan de positieve ontwikkeling in de machines, die het bedrijf vorig jaar nog een verlies bezorgden.

Het resultaat was in de eerste helft van dit jaar positief, onder invloed van vooral omzetgroei en margeverbetering. De Nedschroef-directie verwacht dat het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening (exclusief buitengewone resultaten) in het tweede halfjaar ook zal verbeteren. In de tweede helft van 1995 was dit 5,6 miljoen gulden. De netto omzet groeide in de eerste helft van dit jaar met 7 procent tot 168,7 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg met 22 procent van 6,8 miljoen gulden tot 8,3 miljoen.