Libertel rekent mobiel bellen per seconde af

Libertel, de concurrent van PTT Telecom in mobiele digitale telefonie (GSM), rekent vanaf volgende maand zijn telefoongesprekken per seconde af. Vooral korte gesprekken kunnen daardoor aanzienlijk goedkoper worden. Dit heeft Libertel gisteren bekendgemaakt. Tot nog toe worden gesprekskosten van GSM-abonnees naar boven afgerond op halve minuten (in piekuren) of minuten (in weekeinden en tussen 20.00 en 08.00 uur).

Libertel introduceert de betaling per seconde per 1 oktober, de datum waarop de onderneming een einde maakt aan een kortingsregeling op abonnementskosten. Die korting (40 procent) hanteerde het bedrijf vorig jaar bij introductie, toen zijn netwerk slechts in bepaalde delen van het land operationeel was. Volgende maand biedt Libertel landelijke dekking. Inmiddels heeft het 140.000 abonnees. Nog dit jaar overschrijdt dat aantal de 200.000, verwacht Libertel.Overigens herziet Libertel per 1 oktober zijn tarievenstructuur ook in ander opzicht.