Eredivisie

Heerenveen kan zich vooralsnog niet meten met de subtop van de eredivisie. In de strijd om Europees voetbal leden de Friezen gisteravond in het Abe-Lenstrastadion een pijnlijke nederlaag tegen NAC. Heerenveen verloor met 1-0. In de Galgenwaard bleef het bij FC Utrecht-FC Groningen 0-0.

In de eerste helft had NAC heen klein overwicht, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Abdellaoui en Arnold lieten kansen liggen. Na rust was Heerenveen wat feller. Maar Tomasson schoot naast en een uithaal van Wouden ging net over. De Friezen sprongen slordig om met hun kansen. Een kwartier voor tijd kreeg Arnold de bal van Van Galen, hij twijfelde geen moment en zette NAC op voorsprong.

Er viel weinig te genieten bij Utrecht-Groningen, een wedstrijd van twee marginale eredivisieclubs. Hoogtepunten waren zeldzaam, zeker in de slaapverwekkende eerste helft. De tweede helft was iets aantrekkelijker, maar bleef net als de eerste helft zonder doelpunten.