Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Verdiensten kunstenaars

VOORBURG, 3 SEPT. De kunstenaars die werk verkopen en verhuren via speciale bemiddelaars als galeries en kunstuitlenen, hebben op die wijze over 1994 tachtig miljoen gulden verdiend. In totaal werd er voor 106 miljoen gulden aan kunst verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De galeries organiseerden zo'n vierduizend exposities, die samen ruim anderhalf miljoen bezoekers trokken. Meer dan 80.000 mensen maakten gebruik van de Kunstuitleen, waar ze voor 6,50 gulden per maand een kunstwerk huurden.