Veiling voor Rembrandthuis

AMSTERDAM, 3 SEPT. De veilinghuizen van Christie's in Amsterdam en Londen houden in november en december openbare verkopen ten bate van het Rembrandthuis in Amsterdam. Het Rembrandthuis, dat 130.000 belangstellenden per jaar trekt, heeft het belendende perceel aan de Jodenbreestraat aangekocht om uit te breiden.

Het huidige pand moet opnieuw worden ingericht. Er is meer dan acht miljoen gulden nodig. Christie's Amsterdam veilt op 11 november tekeningen van Hollandse, Vlaamse en Duitse oude meesters. Bij Christie's Londen komt op 3 en 4 december grafisch werk onder de hamer. Onder de te veilen werken zijn stukken van Rembrandt (ets Christus met de apostelen), Dürer (een proefdruk voor de ets van de geboorte van Maria), Luycken en ook Karel Appel. Net als bij voorbeeld Frank Auerbacht stond Appel speciaal kunst voor de veiling af. (ANP)