Twentsche Kabel verwacht winststijging

Twentsche Kabel Holding verwacht voor dit jaar zijn winst met 10 procent te vergroten. Het bedrijf voorzag al een hoger resultaat. De winststijging staat in de schaduw van die in 1995. Toen verdiende de onderneming met 47,6 miljoen gulden 24 procent meer.

Over de eerste zes maanden van dit jaar liep de netto winst met 14 procent op tot 22 miljoen gulden, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De omzet steeg met 27 procent tot 392,3 miljoen gulden. Het leeuwendeel van deze groei kwam op eigen kracht tot stand. Via overnames kwam er 5 procent omzet bij. De kabel- en de handelsgroep binnen Twentsche Kabel vormen de hoofdmoot van het bedrijf. De kabelgroep liet een 16 procent hogere omzet (161,8 miljoen gulden) zien, waarbij ook de winst verbeterde dankzij de goede resultaten in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland stonden de marges onder druk, maar nam de afzet toe. De verkopen binnen de handelsgroep stegen met 18 procent (180 miljoen gulden). In Duitsland voldeden de activiteiten niet aan de verwachting. In Nederland ging de winst omhoog. De omzet van de machinegroep verdubbelde bijna tot 66,7 miljoen gulden.