Pedofilie en misbruik

Volgens Theo Sandfort (21 augustus) kunnen pedofiele contacten vaak als zinvol en verrijkend worden ervaren. Ondanks de kritische vraagstelling van redacteur Bernard Bouwman vraag ik me af waarom u dit soort onderzoekers nog serieus neemt. Zo kunnen pedofielen nog een bepaalde legitimiteit van hun handelen aan deze 'deskundigen' ontlenen en waardoor zij zich mede schuldig maken aan de voortgang van deze delicten.

Drie dagen later komt een volgende deskundige, dr. F.C. Verhulst, aan het woord en start zijn artikel met een ongelooflijk ongelukkig woordgebruik. Hij laakt “alle ophef over twee doodgehongerde en misbruikte Belgische meisjes, met als hoogtepunt het collectieve rouwen”. Wij mogen blij zijn dat dit soort monsterlijke vergrijpen maar zo zelden voorkomt, zo stelt dr. Verhulst.

In zijn artikel vergelijkt hij twee totaal onvergelijkbare grootheden: een ziekelijke aandrang en een weloverwogen commercieel seksueel misbruik met moord tot besluit. Op dit moment zit niemand te wachten op zijn nuchtere, relativerende beschouwingen.

    • J.A. Hulshof