Menselijke resten onder loods Dutroux

BRUSSEL, 3 SEPT. Bij graafwerk naar mogelijk verborgen slachtoffers van kinderontvoerder Marc Dutroux zijn vanmorgen beenderen gevonden, waarschijnlijk afkomstig van een mens. Dat heeft de Belgische rijkswacht aan het begin van de middag bekendgemaakt.

De beenderen zijn gevonden in Jumet bij Charleroi, onder een loods bij het huis van Bernard Weinstein, de vermoorde handlanger van Dutroux. In en rond het huis van Weinstein wordt sinds een week gezocht naar mogelijk verborgen lichamen, op aanwijzing van Dutroux die heeft bekend ten minste zes meisjes te hebben ontvoerd. Twee van hen werden eerder vermoord opgegraven.

Vanmorgen rond half elf ontstond grote activiteit op de plek in Jumet waar werd gezocht. De graafwerkzaamheden werden stilgelegd, terwijl grote tenten werden opgezet en een helikopter boven het huis cirkelde. De gerechtelijke arts arriveerde, evenals onderzoeksrechter Connerotte.

Aan het begin van de middag kwam de rijkswacht met de mededeling dat er beenderen zijn gevonden. Om hoeveel mensen het gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen. Identificatie kan enkele dagen duren. “In de loods werden beenderen gevonden van vermoedelijk menselijke origine”, aldus de rijkswacht.

    • Birgit Donker