Directrice Deens museum weg

KOPENHAGEN, 3 SEPT. Het Arken Museum voor Moderne Kunst in Kopenhagen heeft wegens slecht management zijn 'hoogopgeleide' directrice Anna Castberg (48) ontslagen, die waarschijnlijk nooit hoogopgeleid is geweest. Castberg gaf sinds drie jaar leiding aan het museum.

Zij was na haar sollicitatie onmiddellijk aangenomen op basis van haar curriculum vitae, en 'haar schoonheid, charme en intelligentie', aldus een lid van het sollicitatiecomité. Zij zou hebben gestudeerd, aldus haar verklaring, aan de Sorbonne in Parijs en aan het Courtauld Institute in Londen, voor de in Parijs gesitueerde krant International Herald Tribune hebben geschreven en vervolgens in twee Tsjechische musea hebben gewerkt. Volgens Deense kranten die na het ontslag bij de vorige werkgevers informatie wilden inwinnen, had geen van de betrokken instellingen ooit van Anna Castberg gehoord. De voormalige directrice is vertrokken met een gouden handdruk van 100.000 dollar. (AP)