Zapman

Valt er nog wat te beleven? Kan lang duren, hè, zo'n weekend. Heeft u zich erg verveeld? Weet ik iets op. Ga volgende week mee naar de F-side van Ajax. Ik stop een hete aardappel in uw keel en u brult: 'AJAX! AJAX! DRUK EEN PUNT!'

Waar zijn de jongelui van F-side sinds de verhuizing eigenlijk terecht gekomen? Staan zij zich nog te verbijten bij de puinhopen van hun oude vak? Of hebben ze in de Arena al verlekkerd om zich heen gekeken naar alles wat kapot kan? Rustig jongens, de boel slopen kan later ook nog. Als ik de stadiondirectie was, haalde ik ze uit elkaar. Ik zou ze zonder hun geliefde letter, allemaal met een eigen nummer, verspreiden over die duizenden plastic stoeltjes. De diaspora van het vandalisme. Eén vandaaltje ingesloten door tien huisvaders. Als de wave voorbijkomt, steekt het geïsoleerde vandaaltje bibberend zijn armen een stukje in de lucht. Snel weer laten zakken en hopen dat de kornuiten niets hebben gezien.

Als ik bij Feyenoord de stadiondirectie was, zou ik de vandalen niet uit elkaar zetten. Daar is de verhouding: één huisvader op tien vandalen. Als die dan verspreid gaskamertje gingen spelen, zouden ook de huisvaders mee moeten doen. Hun lippen tuiten of ze sissen en hopen dat niemand het heeft gezien.

Een van die huisvaders is vrijwillig tussen de vandalen gaan zitten. Hij schreef op wat hij zag. Het mocht, de vandalen vonden het niet erg dat er een boek over ze werd geschreven, graag zelfs. Onbedoeld is het een slaapverwekkend boek geworden. Verveling is de motor van alles wat de harde Feyenoordkern denkt en doet. Iemand moet daar de schuld van krijgen. Die geven ze een dreun. Daar krijgen ze even een kick van. Maar daar is de verveling weer. Ondertussen voeren zwaluwen formatievluchten uit ter voorbereiding van de grote trek naar het zuiden. Hoog boven de hoofden van de vandalen. Die hebben daar geen oog voor. Zij vervelen zich. Dat moet iemands schuld zijn. Die krijgt een dreun. Dat geeft even een kick. Maar daar is de verveling weer. Aan de kusten ondertussen, rollen de golven af en aan. Weten de vandalen veel. Zij vervelen zich. Dat moet iemands schuld zijn. Die geven we een dreun. Dat geeft even een kick. Maar daar is de verveling weer.

Het is voor een volle koelkast brullen dat je honger hebt. Eén ruk aan de deurgreep en ze zouden hun buiken rond kunnen eten. Maar dat komt niet bij ze op. Zijn ze daar te stom voor, of wat? Dan maar een schop tegen de koelkast, en nog één. De kast valt om en trekt in zijn val de stekker uit het stopcontact.

    • Hans Aarsman