Ronaldo speelt na interland ook mee met winnend Barça

ROTTERDAM, 2 SEPT. Ronaldo stond tijdens de Spaanse competitiestart in het basiselftal van Barcelona. Een dag eerder had hij in Amsterdam nog meegedaan met Brazilië tegen Nederland. Bij een 2-0 voorsprong tegen Oviedo haalde de nieuwe Barcelona-trainer Bobby Robson de vermoeide Ronaldo naar de kant. Barcelona won met 4-2.

Ronaldo scoorde niet, maar schoot een keer tegen de lat. Stoitsjkov maakte kort na rust de eerste twee doelpunten voor Barcelona. Daarna werd ook hij gewisseld. Oviedo wist het de bezoekers nog moeilijk te maken, maar Luis Enrique zorgde er tot twee keer toe voor dat de marge twee treffers bleef. De grote concurrent van Barcelona, Real Madrid, speelde 1-1 bij Deportivo La Coruna. Drie spelers kregen een rode kaart, twee van La Coruna en een van Real.

Clarence Seedorf ontbrak bij Real wegens zijn interlandverplichting tegen Brazilië. Zijn club contracteerde vlak voor het sluiten van de transfermarkt doelman Bodo Illgner. De Duitser werd voor bijna vijf miljoen gulden van FC Köln overgenomen. Hij speelde nog niet mee tegen La Coruna.

In tegenstelling tot Ronaldo maakte Romario op de eerste speeldag in Spanje wel een doelpunt. Hij zette zijn nieuwe club Valencia tegen Santander op 1-0 en de Kroaat Vlaovic zorgde voor 2-0. Desondanks verloor Valencia met 3-2 nadat doelman Zubizarreta na een handsbal van het veld werd gestuurd. Ex-Ajacied Finidi George scoorde voor Betis Sevilla dat met 3-0 van Atletico Madrid won.

De Spaanse kampioen Atletico Madrid moest wegens de slechte toestand van de grasmat in het eigen stadion voor de eerste wedstrijd uitwijken naar de thuishaven van stadgenoot Real Madrid. Er werd na een slechte wedstrijd met 2-0 gewonnen van Celta de Vigo. Esnaider en Kiko maakten de doelpunten. Opvallend was de 6-0 zege van Tenerife op Compostela. Ex-Feyenoorder Vidmar deed niet mee bij Tenerife.