Justitie zwijgt over kring 'Bols'

ROTTERDAM, 2 SEPT. Het openbaar ministerie in Amsterdam wil niet bevestigen dat er onderzoek wordt gedaan naar een netwerk van ongeveer 15 verdachten in de voorkenniszaak rond BolsWessanen. Het parket van justitie in Amsterdam wilde vanmorgen alleen kwijt dat nieuwe arrestaties niet worden uitgesloten.

De derde verdachte in het onderzoek naar de handel met misbruik van voorwetenschap rond het voedings- en drankenbedrijf BolsWessanen is eind vorige week vrijgelaten. De man, een 50-jarige ex-ondernemer uit Noordwijkerhout, werd woensdag gearresteerd en op het politiebureau in Noordwijk verhoord.

Daarmee zijn alledrie tot op heden gearresteerde verdachten weer op vrije voeten. De andere twee verdachten zijn een 55-jarige vrouw uit Bentveld en een 50-jarige man uit de regio Zuid-Kennemerland, die vorige week maandag werden gearresteerd. De vrouw is woensdag vrijgelaten, de man een dag later. De verdachten ontkennen te hebben gehandeld op de beurs met misbruik van vertrouwelijke informatie.

De woonplaatsen van de verdachten duiden op een mogelijk regionaal netwerk van bekenden, die over vertrouwelijke bedrijfsinformatie zouden kunnen beschikken. De vrouw zou bij haar verhoor zijn geconfronteerd met ongeveer 15 namen. De vrouw wil een schadeclaim indienen bij Justitie, omdat zij ten onrechte zou zijn opgepakt.

De man die tegelijk met haar werd opgepakt overweegt dit volgens zijn advocaat nog nog niet. “Ik heb mijn cliënt sinds zijn vrijlating niet meer gesproken”, zegt mr. C. Raaijmakers. “Op het eerste gezicht lijkt het me wat voorbarig om al over een schadeclaim te beginnen als een strafrechterlijk onderzoek nog niet is afgerond.”