Afgang FC Utrecht tegen reserves Sparta

ROTTERDAM, 2 SEPT. FC Utrecht beleefde een enorme afgang door in het bekertoernooi op eigen veld met 3-1 van het tweede elftal van Sparta te verliezen. Voor de thuisclub misten Van den Brink en Van Loen een strafschop. De uitslag was des te opmerkelijk omdat Sparta 2 aan het einde van afgelopen seizoen een groot aantal spelers is kwijtgeraakt.

In dezelfde poule won TOP Oss met 2-1 bij de amateurs van Feyenoord. Alle vier ploegen staan na twee wedstrijden gelijk. Er is nog één ronde te gaan.

De hoofdmacht van Sparta wist gisteren niet te winnen. De ploeg van trainer Henk ten Cate kwam op Spangen niet verder dan 3-3 tegen ADO Den Haag. De bezoekers maakten in de laatste minuut verdiend gelijk door een fraaie treffer van Steijn. Ten Cate was na afloop woedend op zijn spelers. Hij verweet ze een gebrek aan inzet.

Andere verrassingen waren de 3-2 zege van de amateurs van DOVO op FC Zwolle en de winst met 2-1 van IJsselmeervogels op Heracles. Twee amateurclubs wisten hun tegenstanders uit het betaalde voetbal een gelijkspel af te dwingen. RIOS '31 speelde in Maastricht 1-1 tegen MVV en Katwijk hield met dezelfde uitslag stand tegen Volendam.

Ajax 2 verloor ondanks een aantal gerenommeerde spelers in de gelederen met 2-1 bij Veendam. Trainer Gerard van der Lem had onder anderen de beschikking over Overmars, Reuser, Santos en doelman Grim. Martijn Reuser zette Ajax nog wel op voorsprong, maar nadat hij uit het veld was gestuurd scoorde Veendam twee keer. Reuser reageerde furieus na een flinke overtreding van Mac Andrew. Scheidsrechter Braamhaar toonde de Ajacied daarna de rode kaart. “Ik trok hem alleen maar aan zijn arm”, zei Reuser. Door de nederlaag is Ajax 2 kansloos om de volgende ronde te bereiken.

De grootste overwinning in het bekertoernooi werd door Willem II behaald. De Tilburgse ploeg versloeg Geldrop met 7-0. NAC won met 7-1 van stadgenoot De Baronie. De Gier (Willem II) en Van Galen (NAC) maakten drie doelpunten.