Vd Brink vergroot belang in Landré

AMSTERDAM/VIANEN, 31 AUG. Entrepreneur G. (Berry) van den Brink is terug van weggeweest. De bedrijvendokter, die vorig jaar in de anonimiteit belandde toen Hagemeyer zijn werkgever Borsumij-Wehry inlijfde, heeft zijn belang in Landré & Glinderman, de technische groothandel uit Vianen, uitgebreid tot 10,4 procent.

De door hem gekochte (certificaten van) aandelen lagen al een tijdje op de plank bij ING Bank, die deze stukken - in totaal zo'n 10 procent - heeft overgenomen van Domtorentjes Beheer, een investeringsvehikel van de familie Fentener Van Vlissingen.

Landré-directeur C. Janssen is blij met de interesse van Van den Brink. 'Hij heeft de nodige ervaring binnen de branche. Als zo iemand geld steekt in ons bedrijf, juich ik dat zeker toe.'

Volgens Janssen is de nieuwe grootaandeelhouder er niet op uit het bedrijf over te nemen. 'Uit gesprekken die ik inmiddels met hem heb gevoerd, is mij daarvan niets gebleken. Bovendien heeft hij slechts certificaten zonder stemrecht.'

Van den Brink heeft als zakenman een flitsende carrière achter de rug. Via Paribas, de Nederlandse tak van de gelijknamige Franse staatsbank, onroerendgoedmaatschappij Van Wijk & Heringa, de Industrieele Maatschappij, het geflopte automatiseringsfonds Newtron en Stokvis (technische groothandel) schopte hij het in 1995 tot bestuurslid van Borsumij-Wehry. Dit laatste bedrijf belandde vorig jaar als gevolg van een voorkennis-schandaal in de armen van handelshuis Hagemeyer. (ANP)