Protocol voor regering Suriname

PARAMARIBO, 31 AUG. Leiders van NDP, Nationale Democratische Partij, de Javaanse KTPI en dissidenten binnen de hindoestaanse VHP, verenigd in de Beweging voor Vrijheid en Democratie, hebben gisteren een protocol voor samenwerking in een nieuwe regering ondertekend.

De leiders zijn ervan overtuigd dat NDP-voorman Jules Wijdenbosch tot president en de VHP'er Pretaap Radhakishun tot vice-president worden gekozen volgende week donderdag in de verenigde volksvergadering. In het protocol staat onder meer dat de partijen nastreven “nauwe betrekkingen met onze buurlanden, het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Staten van Amerika”.

Op last van de partijen waarmee wordt samengewerkt mag NDP-voorzitter geen openbare functie mag bekleden. Bouterse verklaarde op een persconferentie daar geen geen moeite mee te hebben.