Politie treft ontvoerd Duits meisje aan op camping Groningen

GRONINGEN, 31 AUG. De politie in Groningen heeft gistermiddag het ontvoerde 10-jarige Duitse meisje Nicole op camping Stadspark in Groningen aangetroffen. De ontvoerders, haar 47-jarige tante en diens 28-jarige levensgezel, zijn aangehouden en zullen worden uitgeleverd aan Duitsland.

De Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) omschreef de toestand van het meisje gisteravond als “redelijk wel”. Volgens campingbaas J. Wessels maakte ze “een normale, gezonde indruk”. Het meisje en de ontvoerders zijn gevonden na tips van het publiek, aldus de CRI.

De Duitse politie waarschuwde donderdag de Nederlandse, Belgische en Luxumburgse autoriteiten dat het vermoeden bestond dat het meisje was ontvoerd om haar in hotels te laten misbruiken. De CRI kon gisteravond niet zeggen of dat met het meisje is gebeurd.

Nicole verdween maandag nadat ze door haar tante in Velten, tien kilometer ten noorden van Berlijn, van school was gehaald. De Duitse politie trof bij de ontvoerders thuis een lijst aan met voornamen en leeftijden van zeventien kinderen tussen anderhalf en zeventien jaar. Ook werden beschrijvingen aangetroffen met onzedelijke handelingen waaraan de verdachten zich schuldig hebben gemaakt. De Duitse politie kreeg aanwijzingen dat de ontvoerders contact hadden met een kinderprostitutienetwerk in Nederland. Volgens de CRI zal hiernaar onderzoek worden gedaan.

Volgens campingbaas J. Wessels leek het te gaan om een “normaal gezin”. Ze kwamen maandagavond laat aan met hun groene Trabant, terwijl ze volgens informatie van de Duitse politie in een gele Volkswagen Passat onderweg waren. Het drietal verbleef tot gisteren in een kleine tent. Ze hadden ook een hond bij zich. Wessels had niet het vermoeden dat er iets mis was. “Ze deden normaal tegen het kind. Ze zijn zelfs met haar wezen kanovaren. Het meisje ging aldoor vrijwillig met ze mee.” Alleen zijn vrouw had zich afgevraagd of het meisje niet naar school moest. De CRI kon gisteren nog niet zeggen wanneer Nicole teruggaat naar haar ouders.